sobota 17. januára 2009

pleť



Každé dievča chce mať krásnu, jemnú pleť. je to samozrejmé, jednoducho to patrí k človeku. Ale teraz ako na to ?
Mám tu pre Teba pár rád ako dokázať krajšiu a jemnejšiu pleť:

1.Jemnú pleť budeš mať, ak pri sprchovaní do pokožky vmasíruješ sezamový olej. Potom ho "vysuš" telovým peelingom a dôkladne osprchuj.

2. 3 litre čistej neperlivej vody každý deň sú najzaručenejšou garanciou nádhernej pleti. Každý módny návrhár ti potvrdí, že modelky, ktoré svoju pleť dostatočne hydratujú, majú na prvý pohľad sviežejšiu pleť bez tmavých kruhov pod okami a jemnejšie pery.
takže od teraz: veľa pi!

3.ak máš mastnejšiu pleť:Tvoja strava by mala byť bohatá na ovocie a zeleninu, mala by si sa vyhýbať všetkým ťažkým jedlám a ostrému koreniu. Je dôležité vedieť, že veľký vplyv na kvalitu pleti má aj stres.

4.máš kruhy pod očami? Daj si banán! Obsahuje látku menom tryptofan, ktorá tlmí stres, upokojuje a zlepšuje spánok. Keď si večer dáš dva banány, budeš spať ako drevo a čierne kruhy zmiznú:-D

5.citrón pomáha pleti,hlavne mastnej alebo zmiešanej.Pomáha sťahovať póry a jeho šťava upokojuje podráždenú pleť, takže neváhaj a rozpoľ citrón na polovice a potri šťavou pleť. Verím, že i to pomôže.

6. uhorka hydratuje pleť a dodáva pleti vlhkosť, takže nakrájaj plátky uhoriek a nanes ich pár na tvár . Po 15 minútach ich zlož dolu a opláchni pleť čistou vodou. Tvoja pleť bude hydratovaná a krásne čistá.


7.jablková maska: nastrúhané jablko nanes na tvár, nechaj pôsobiť 15 minút, ak más suchšiu pleť, pridaj lyžicu jogurtu,, prípadne olivový olej.

8.banánová maska: zmiešaj 3 polievkové lyžice tvarohu, lyžicu smotany a žĺtok, premiešaj to a pridaj rozpučený banán.Nechaj masku pôsobiť približne 25 minút a potom pleť zmy teplou čistou vodou. Tvoja pleť bude vypnutejšia a výrazne jemnejšia.

Nezabúdaj, že masky nanášaj len na dôkladne vyčistenú pleť a po jej použití nanes na tvár vhodný krém. Len vtedy bude mať maska ten pravý efekt. Masku používaj 2 krát týždnenne, no postačí ti raz týždenne. Je to na tebe. Masku môžeš použiť len raz. Všetko je na tebe. :-D Dúfam, že ti tento príspevok pomôže k lepšej a krajšej pleti. :-D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára