nedeľa 18. januára 2009

Akné


Ó nie!!! zase to akné!....... určite to prežívaš i ty alebo tvoje kamarátky. Nemusíš sa však stresovať. V tomto blogu nájdeš riešenie pre tvoj problém:
1. Nesmieš zabúdať na čistenie!!! čistenie ráno, čistenie večer!
"čistiace prostriedky" na pleť:

a) pleťová voda --- vyberaj si pleťovú vodu len pre tvoj typ pleti. Pleťová voda ti vyčistí pleť, odstraňuje nečistoty, v ktorých sa hromadia baktérie a vznikajú z nich vyrážky.
b) peeling --- peeling vyberaj len poda tvojho typu pleti, no používaj ho len raz alebo dva krát do týždňa. Peeling odstraňuje zvyšky odumretej pokožky, čistí póry
c)krém na tvár--- krém na tvár vyberaj tiež len na tvoj typ pleti. Krém vmasíruj jemne do pleti, na dekolt a krk.

2. NECHYTAJ SA TVÁRE šPINAVýMI RUKAMI!!!!!!!! v rukách máš totižto baktérie, z ktorých sa ( ako som už spomínala ) vytvárajú tie nechcené vyrážky.

3.Správna zdravá výživa : vyrážky sú vlastne len výsledkom toho, čo ješ. Mala by si sa vyhýbať mastným a prislaným jedlám, jedlám, ktoré obsahujú priveľa tuku. Ak máš rada čokoládu, nemusíš sa jej na kilometre vyhýbať. Jednoducho jej skús menej príjmať a skús jesť viac ovocia a zeleniny. O pár týždňov uvidíš ten rozdiel. Budeš spokojná nielen so svojou pleťou, ale aj so svojím zdravým telom.

4. Dlhý spánok: každý vie, že bábätko má jemnučkú, hladkú tváričku. No kto by takú nechcel mať? Zdá sa, že tajomstvo je odhalené: Dlhý spánok. Skús spávať viac ako osem hodín a tvoja pleť bude mať viacej času na oddych.

5. Ak máš veľké problémy s akné, skús navštíviť skúseného dermatológa a ten ti povie, čo je pre tvoju pleť najlepšie.

6. Ak nemáš skúsenosti s vytláčaním vyrážok, TAK TO NEROB!!! Tým, že si budeš vytláčať vyrážky, zničíš si pleť, môžu vzniknúť aj rôzne jazvičky a tie by určite nepotešili nikoho. Takže radšej navštív kozmetičku.

7.Na ošetrené vyrážky použi korektor vhodný pre tvoju pleť. Správny korektor z lekárne, ktorý obsahuje nejaké zdravé vitamíny, pôsobí antibakteriálne, vysuší a vylieči vyrážku.

Tak. A teraz sa už nemusíš báť, že budeš mať veľké problémy.Ak ti nič nebude pomáhať, spýtaj sa ma a poradím ti. ;-D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára